Werkwijze in verband met Covid-19

Januari 2023. Nu de situatie rond Covid 19 erg rustig is geworden, en er alleen nog weinig besmettelijke varianten van het virus rondwaren ga ik soepeler om met onderstaande richtlijnen. Mocht er weer een gevaarlijker variant opduiken dan gaat alles weer zoals hieronder aangegeven.

Ik volg de richtlijnen van het RIVM zoals aandacht voor handhygiëne (wassen, desinfectie), geen handen schudden, 1,5 meter afstand houden, geen afspraak wanneer u hoest, niest of koorts heeft en u komt alleen op de afspraak, of zo nodig met een naastbetrokkene. Zie de links onder aan deze pagina.

  • Zorg dat u gevaccineerd bent en op tijd uw boosterprik gehaald hebt.
  • Kom stipt op tijd op uw afspraak zodat er zo weinig mogelijk mensen tegelijk aanwezig zijn.
  • Ik wil u vragen om niet te komen wanneer u last heeft van koorts, verkoudheid of andere met Covid-19 in verband te brengen klachten. Op het laatste moment afmelden is in dat geval geen probleem. 
  • Wanneer ik last heb of krijg van Covid-19 verschijnselen dan laat ik u dat weten via SMS. Check daarom uw telefoon voordat u op weg gaat. We kunnen in dat geval beeldbellen.
  • Wanneer u voor het eerst komt dan belt u gewoon aan, ik wijs u dan verder de weg. Als u de weg al weet, klingel dan even met de bel op de hoek van de garage. Voor u binnenkomt dient u uw handen te ontsmetten met de gereedstaande gel. Indien u dat wenst kunt u plastic handschoenen aan doen.
  • In de spreekkamer heb ik de stoelen op ruime afstand neergezet. Tussen de afspraken lucht ik de kamer maak ik de stoelen schoon en maak ik de WC schoon als die gebruikt is.
  • Het is altijd mogelijk om via Zoom te werken. Klik hier voor meer informatie en lees de laatste alinea.

Links:

https://lvvp.info/over/praktijkvoering/coronavirus/behandelen-in-coronatijd/

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vragen-antwoorden