Verzekerde zorg

Psychologische zorg (ook wel Geestelijke GezondheidsZorg of GGZ genoemd) is onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. U bent daar dus in alle gevallen voor verzekerd.

Sinds 1-1-2022 geldt het Zorgprestatiemodel (ZPM). U kunt op de tarievenzoeker van de NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit) zien wat uw behandeling kost. De setting is “Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II” en de beroepscategorie is “Psychotherapeut”. De tarieven die u daar ziet zijn hoger dan wat er uiteindelijk op uw nota staat. Dit komt omdat de verzekeraars niet de volledige NZA-tarieven uitbetalen aan mij. En dus ook niet in rekening brengen bij u. Het is een lastige, onduidelijke site en daarom heb ik de tarieven ook nog in een PDF gezet die u hier kunt downloaden.

Ook mijn beroepsvereniging, de LVVP, geeft informatie over hoe het werkt met de tarieven. Op hun site staat ook weer dezelfde link als hierboven naar de NZA-tarieven. Klik hier voor de uitleg van de LVVP. Meer informatie over het Zorgprestatiemodel vindt u hier op de site van de LVVP.

Aanpassingsproblemen, werkgerelateerde problemen en relatieproblemen vallen niet onder de verzekerde zorg in het basispakket. Kijk daarvoor onder “Niet verzekerde zorg” op deze website.

Met de volgende verzekeraars heb ik in 2024 contracten:

CZ, VGZ, Menzis, ZilverenKruis-Achmea, DSW, Caresq, ONVZ, Zorg & Zekerheid, ASR en ENO. Uit marketingoverwegingen hanteren een flink aantal van deze concerns tal van verschillende merken zoals:  Zilveren Kruis, De Friesland, FBTO, Interpolis; OZF Achmea, Nedasco B.V. / Caresco B.V., IAK Volmacht B.V., Aevitae B.V., Agis, ProLife, AnderZorg, Zekur, Bewuzt, IZZ, IZA, UVIT, Unive, UMC, Cares, Thurien, ASR, Ditzo, Stad Holland, Amersfoortse, Besured, National Academic, Salland, Zorg Direct, Ohra, Delta Lloyd en Promovendum.

Let op, mogelijk zijn er nog meer merken. Mogelijk staat uw merk niet in bovenstaande opsomming.